Kinesisk koncern køber halvdelen af Passat Energy A/S

Kinesisk koncern køber halvdelen af Passat Energy A/S

Passat Energy, tidligere Passat Energi, har solgt halvdelen af virksomheden til den kinesiske koncern Xunda.

Passat Energy, der er en af landets største producenter af fyringsanlæg til biobrændsel, har solgt halvdelen af virksomheden til den kinesiske koncern Xunda, som laver køkken- og varmeanlæg. Sammen med Xunda er dannet et nyt selskab, Passat Energy, hvor begge parter hver især ejer 50 procent.
– Udfordringen for Passat er at skære ned på omkostningerne og bevare en høj kvalitet. Det kan vi med et samarbejde med Xunda, der bliver underleverandør på en række komponenter og giver samtidig en mulighed for at udvide markedet for Passats produkter, forklarer Niels Martin Christensen, direktør i Passat Energy.

Produktion bevares i Danmark
Det nye samarbejde bliver et afsæt for at kunne styrke salget på europæisk plan, og for at kunne effektivisere og minimere omkostninger i et stærkt konkurrencepræget marked.
– Vi har brug for at være skarpest på både kvalitet og pris. Det har vi vurderet kan ske i et fælles ejerskab med det kinesiske selskab, der kan levere en kvalitet på højde med dansk standard, fastslår Niels Martin Christensen. Selvom en del af produktionen nu kommer til at foregå i Kina, bliver produktion, udvikling og projektorganisation bevaret i Danmark.
– Vi forventer, at de nye markeder, der nu åbnes for os over tid, vil give en større produktion her i Danmark. Så vi vil fortsat have en service, produktion og udvikling, der er i førerfeltet her i Danmark, lover Niels Martin Christensen.

Parallelproduktion i Kina
I forbindelse med det nye samarbejde er Passat Energy og Xunda i færd med at etablere en produktionslinje i Kina, som er identisk med den, der findes i Ørum. I den forbindelse har to medarbejdere fra Xunda nu bosat sig i det midtjyske for at sikre en optimal vidensudveksling.
– Samarbejdet giver os et kæmpemarked og helt nye muligheder for indtjening, som kan styrke os og sikre, at Passat også i fremtiden er lig med de bedste fyringsløsninger, fortæller Niels Martin Christensen.

Fakta om Xunda
Xunda laver husholdningsapparater, komfurer og decentrale varmeanlæg – primært til det kinesiske marked. Virksomheden har eksisteret i 26 år og er blandt de 10 mest anerkendte mærker inden for området i Kina.

Fakta om Passat Energy
Passat Energy har i mere end 50 år produceret energiløsninger til private og erhvervsliv. Ikke færre end 100.000 fyringsanlæg er produceret inden for de seneste 25 år. Passat Energy ejes af brødrene Niels Martin Christensen og Kent Christensen i samarbejde med kinesiske Xunda.