Træpillefyr

Fyring med træpiller er en billig måde at opvarme boligen på, og behøver ikke at kræve meget mere arbejde end ved et oliefyr. Moderne træpillefyr er i dag automatiserede med hensyn til regulering, optænding og er endog selvrensende. Selv påfyldning af piller kan automatiseres, og de nye fyr har en så høj virkningsgrad, at intervallerne mellem asketømningen er stor.

Tænk på placering af fyr og opbevaring af træpiller

Overvejer du at anskaffe et træpillefyr så tænk på placeringen af fyret og opbevaring af træpiller.  Ved etableringen skal der tages højde for, at håndteringen af pillerne skal være så nem som muligt, og at træpillerne opbevares tørt og rent. Bliver træpillerne fugtige, kan de i værste fald stoppe fødeanordningen til fyret. Herudover vil urenheder i form af støv, sand eller lignende fra omgivelserne kunne give uren forbrænding.

Træpillefyr til ethvert behov

Der findes i dag mange forskellige typer træpillefyr på det danske marked, men overordnet kan man skelne mellem kompaktanlæg og så kedler med en løs stoker. I kompaktanlægget er kedel, lagermagasin og stoker bygget sammen og fås i dag med automatisk påfyldning af træpiller, renser sig selv og starter og slukker også automatisk.

Har du derimod en velegnet kedel til træpiller, kan du også installere en løs stoker på kedlen, som er lille og kompakt som et oliefyr. Løsningen med en løs stoker er den billigste løsning, især ved brug af en eksisterende kedel og ved gør-det-selv-bygning af lagermagasin til træpiller. Kompaktanlæggene er derimod dyrere, men er normalt også mere effektive og kræver, afhængig af anlægget, kun lidt eller næsten intet arbejde med påfyldning af piller og rensning og tømning af aske.